עצים גדולים

במאמר "עצים גדולים עצים קטנים" כתבתי על הבעיה שבשיטת הגידול הקימת בחלק מהמשתלות, אבל ניראה לי שהבעיה לא מספיק ברורה.
כשמגדלים עצים בקרקע ואחר כך למעשה עוקרים אותם (זה מה שתקבלו עם שק יוטה בד"כ ועם גזע עבה וישר מאד) פוגעים קשה בחלק ניכר מהשורש, בעבר זו היתה שיטה שהישתמשו בה רק כשלא היתה ברירה והיו חיבים להעביר את העץ, למעשה היום ביגלל שאין פיקוח והדרישות הן רק לפי עובי גזע ומיספר פיצולים (מישרד החקלאות) נוצר מצב של היתעלמות מהמשמעות "עץ" ( ענפים ? שורש ?), ולא רק, לפי התקנות של "המישרד" עץ נחשב ל"תקין" אם הוא חי אחרי חצי שנה, אין למעשה קריטריון להיתפתחות העץ לתקופה שאחרי האחריות, נוצר מצב אבסורדי לפיו עץ "בריא" או "תקין" יכול ליהיות בדיוק באותו גודל וצורה שנישתל גם אחרי 5 שנים…….
אני מבין שיש צורך ליקבוע סטנדרט, ואחידות מורידה את הוויכוחים וכניראה גם את המחיר (ואולי בעיקר את המחיר…) אבל כשאדם בוחר עץ אחד בקפידה יתרה, לגן העדן הפרטי שלו,  האים מותר בכלל לימכור לו עץ כזה?, והאם אין זה מחובתו של גנן מיקצועי והגון לבדא שהצמחים שהוא מביא או ממליץ ללקוח יהיו כאלה שיגיעו לגודל המצופה בכמה שפחות זמן, האם לא זה בעצם המחיר האמיתי של הצמח ליפני הלקוח? בגדר הזול שהוא יקר.
כן אני יודע שלא נישארו בארץ הרבה משתלות לצימחי גן שעובדות בשיטה "הישנה" אבל זו לא הבוטניקה שהישתנתה רק התקן, לכן אני ממליץ לכל גנן ולכל בעל גינה קיים או עתידי ליבדוק במידת האפשר מה בעצם הוא / היא מקבל בתמורה למחיר.

הפוסט הזה פורסם בקטגוריה Uncategorized.‏ קישור ישיר לפוסט.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>